Zamówienia publiczne

Tytuł zamówienia
Dostawy w roku 2018 owoców egzotycznych, jabłek, warzyw i warzyw okopowych  
Przedmiot zamówienia
Dostawy w roku 2018 owoców egzotycznych, jabłek, warzyw i warzyw okopowych  
Rodzaj ogłoszenia
Ogłoszenie o zamówieniu  
Tryb zamówienia
przetarg nieograniczony  
Województwo
ŚLĄSKIE  
Powiat
Chorzów  
Ulica
inne Promenada gen. Jerzego Ziętka  
Numer budynku
7  
Data publikacji od
2017-12-22  
Data publikacji do
2018-04-09  
Termin składania ofert
2018-01-02 10:00  

Pakiet nr. 1          warzywa

1

2

3

4

Lp.

Artykuł

Jednostka miary

Ilość

1

batat

kg

750

2

bazylia w doniczce

szt

356

3

buraki czerwone I-XII

kg

12545

4

cebula I-XII

kg

700

5

cykoria biała  I -15.04, XII

kg

544

6

czosnek I-XII

szt

1690

7

kalarepa od  I - IV , XII

szt

2189

8

kiełki roślinne opak. 250g ( brokuł, lucerna, fasola mung, słonecznik, soczewica, mieszanka )           I-XII

opak.

232

9

kukurydza kolby VII-IX

szt

652

10

marchew I-XII

kg

15804

11

ogórki zielone  I - VI

kg

825

12

ogórki zielone  VII-XII

kg

829

13

papryka czerwona  I - VII

kg

864

14

papryka czerwona VIII-XII

kg

1023

15

pomidory  I - VI,XI-XII

kg

1178

16

pomidory VII-X

kg

784

17

por I - V  0,2-0,4 kg/szt

szt

914

18

roszponka op. 100 gr I-XII

szt

782

19

rukola op.100 gr I-XII

szt

782

20

sałata od I -15.04.

szt

2250

21

seler naciowy  I-V , XII

szt

1334

22

ziemniaki  I-XII

kg

1125

 

Wymagania jakościowe dla warzyw:

 
 
 
 

 

Bataty bulwy o różnych formach:  bataty podłużne, okrągłe, wrzecionowate czy też walcowate.  Bulwy o długości od 8 cm  do 20 cm. Ich skórka jawi się gamą barw sięgającą od purpurowej, brązowawej lub żółtawej po białawą. Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe.

 

Buraki czerwone: całe, zdrowe, nie włókniste, średnica korzeni od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone.

 

Cebula: Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej,  z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte.

 

Czosnek: pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne  i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g).Główki nie mogą być wyschnięte, zbutwiałe, porośnięte pleśnią.

 

Kalarepa:cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała,  liście obcię­te, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średni­ca poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ).

Kolby kukurydzy cukrowej – świeże ,  kolby jasnokremowe lub jasnożółte, o zbitych, ciasno przylegających ziarnach. Przy naciskaniu ich powinno się wyczuwać, że są miękkie.    

Marchew: korzenie jędrne, całe, niepopękane ,  jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, dopuszcza się rozwidlenie korzenia.

Ogórki: całe, min. 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia czy zepsucia, bez objawów chorobowych, jędrne, o typowym dla odmiany kształcie i barwie. Niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia. Ogórki wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.

Papryka czerwona – cała, zdrowa, jędrna, dojrzała,  bez wad skórki,  bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,   o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych,                z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.

Pomidory czerwone: całe, min. 4 cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, czyste, o świeżym wyglądzie, jędrne tj. odporne na zwykły nacisk palców, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, wolne od szkodników czy uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zanieczyszczeń. Niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami czy niską temperaturą.

Por- cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, waga średnio 0,2 – 0,4 kg.

Sałatasałatycałe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści,  
oświeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników,  wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.  Sałaty głowiaste, waga główki min. 200 g. 

Seler naciowycały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony,
o regularnym kształcie,o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, bez pustych przestrzeni, odrostów korzeniowych, pędów kwiatostanowych, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, wolny od śladów chorób na liściach i ogonkach liściowych, ogonki liściowe niepołamane, nie powinny być zgniecione, popękane.

Ziemniaki: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, wielkość bulw okrągłych  i okrągło – owalnych poprzecznie min. 40 mm, minimalna średnica bulw podłużnych – poprzecznie 40mm a podłużnie 1,45 x większa od poprzecznej.

Kiełki roślinne – opakowania 250 g.                                                                                                              

Bazylia – doniczka opakowana

Rukola i roszponka: opakowania 100g.

 

Pakiet nr 2: owoce egzotyczne

 

Ananas waga szt. min. 1,4 kg       I-XII                szt.       104

Awokado  waga szt. min. 200 g   I-XII                szt        260

Banany                                         I-XII                kg        2600

Brzoskwinie                                 VII-X              kg        1328

Cytryny                                        I-XII                kg        52

Granaty waga szt. min. 200 g       VII-XII                        szt        104

Grapefruity                                              I-XII                kg        365

Gruszki                                             IX-XII               kg         567

Kiwi          waga sztuki nie mniej niż 50gI-XII ,  szt        7134

Mandarynki                                  I-IV, XI-XII     kg        280

Mango min. waga szt. ok. 280 g   I-III, IX-XII     szt        356

Melon                                           I-XII                kg        817

Papaja waga szt. min. 400g                      I-II, IX-XII      szt        162     

Pomarańcze                                  I-XII                kg        1165

Winogrona                                               I-XII                kg        481
Wszystkie owoce powinny być świeże i czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, bez oznak wysuszenia, nie zaparzone, posiadać charakterystyczny kształt, barwę i zapach
adekwatne do odmiany.

Banany nie mogą być niedojrzałe czyli zielone ani zbyt dojrzałe tzn. z ciemnymi plamami na powierzchni owocu.

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.

Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp.                 W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu  lub miękką oparzeliną, o obcym smaku i zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.

 

Pakiet nr 3: jabłka

Jabłka I-XII   w ilości:             kg 7665

Jabłka różne odmiany deserowe, powinny byćjędrne, dobrej jakości i prawidłowo wykształcone,  czyste, o wielkości obwodu minimum 18 - 20 cm.

 

                            

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu

Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp.                    W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu  lub miękką oparzeliną, o obcym zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.                

Dotyczy wszystkich pakietów:

1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet  w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.

2. Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie, wysłane e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób,  w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania.

3. Dostawy odbywać się będą nie częściej niż 2 razy w tygodniu.

4. W umowie dla pakietu owoce egzotyczne i warzywa Zamawiający  zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu             w cenie jak   w umowie.

Załączniki

  ogłoszenie o zamówieniu.doc 110,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  formularz ofertowy.doc 101,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  oświadczenie-podst...luczenia.docx 27,11 KB (doc) szczegóły pobierz
  oświadczenie-warun...-udzialu.docx 24,78 KB (doc) szczegóły pobierz
  wzór umowy.doc 67 KB (doc) szczegóły pobierz
  siwz.doc 138 KB (doc) szczegóły pobierz
  informacja z otwarcia ofert.pdf 464,79 KB (pdf) szczegóły pobierz
  info o wyborze najk...ej oferty.pdf 430,17 KB (pdf) szczegóły pobierz
  Ogłoszenie o udzie...mówienia.doc 62 KB (doc) szczegóły pobierz

Przeczytaj, jak przetwarzamy Twoje dane

Tożsamość administratora

Administratorem danych jest Minister Cyfryzacji, mający siedzibę w Warszawie (00-060) przy ul. Królewskiej 27.

Dane kontaktowe administratora

Z administratorem można się skontaktować poprzez adres email mc@mc.gov.pl, formularz kontaktowy pod adresem https://www.gov.pl/cyfryzacja/kontakt, lub pisemnie na adres siedziby administratora.

Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych

Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani / Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu realizacji obowiązku prawnego o którym mowa w art. 9 ust. 4 pkt 3) oraz art. 9 ust. 4 a ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.

Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych

Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora tj. Centralnemu Ośrodkowi Informatyki.

Okres przechowywania danych

Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do utrzymania Scentralizowanego Systemu Dostępu do Informacji Publicznej.

Prawa podmiotów danych

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej.

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.
Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa
Telefon: 22 860 70 86

Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych niezbędne, do stworzenia stron Biuletynu Informacji Publicznej, o których mowa w ust. 2, oraz przetwarzania informacji publicznych, w tym ich przeszukiwania według kryteriów przedmiotowych i podmiotowych.




Zapoznałem się