Zamówienia publiczne
- Tytuł zamówienia
- Dostawy w roku 2018 owoców egzotycznych, jabłek, warzyw i warzyw okopowych
- Przedmiot zamówienia
- Dostawy w roku 2018 owoców egzotycznych, jabłek, warzyw i warzyw okopowych
- Rodzaj ogłoszenia
- Ogłoszenie o zamówieniu
- Tryb zamówienia
- przetarg nieograniczony
- Województwo
- ŚLĄSKIE
- Powiat
- Chorzów
- Miasto
- Chorzów
- Ulica
- inne Promenada gen. Jerzego Ziętka
- Numer budynku
- 7
- Data publikacji od
- 2017-12-22
- Data publikacji do
- 2018-04-09
- Termin składania ofert
- 2018-01-02 10:00
Pakiet nr. 1 warzywa
1 |
2 |
3 |
4 |
Lp. |
Artykuł |
Jednostka miary |
Ilość |
1 |
batat |
kg |
750 |
2 |
bazylia w doniczce |
szt |
356 |
3 |
buraki czerwone I-XII |
kg |
12545 |
4 |
cebula I-XII |
kg |
700 |
5 |
cykoria biała I -15.04, XII |
kg |
544 |
6 |
czosnek I-XII |
szt |
1690 |
7 |
kalarepa od I - IV , XII |
szt |
2189 |
8 |
kiełki roślinne opak. 250g ( brokuł, lucerna, fasola mung, słonecznik, soczewica, mieszanka ) I-XII |
opak. |
232 |
9 |
kukurydza kolby VII-IX |
szt |
652 |
10 |
marchew I-XII |
kg |
15804 |
11 |
ogórki zielone I - VI |
kg |
825 |
12 |
ogórki zielone VII-XII |
kg |
829 |
13 |
papryka czerwona I - VII |
kg |
864 |
14 |
papryka czerwona VIII-XII |
kg |
1023 |
15 |
pomidory I - VI,XI-XII |
kg |
1178 |
16 |
pomidory VII-X |
kg |
784 |
17 |
por I - V 0,2-0,4 kg/szt |
szt |
914 |
18 |
roszponka op. 100 gr I-XII |
szt |
782 |
19 |
rukola op.100 gr I-XII |
szt |
782 |
20 |
sałata od I -15.04. |
szt |
2250 |
21 |
seler naciowy I-V , XII |
szt |
1334 |
22 |
ziemniaki I-XII |
kg |
1125 |
Wymagania jakościowe dla warzyw:
Bataty bulwy o różnych formach: bataty podłużne, okrągłe, wrzecionowate czy też walcowate. Bulwy o długości od 8 cm do 20 cm. Ich skórka jawi się gamą barw sięgającą od purpurowej, brązowawej lub żółtawej po białawą. Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe.
Buraki czerwone: całe, zdrowe, nie włókniste, średnica korzeni od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone.
Cebula: Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte.
Czosnek: pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g).Główki nie mogą być wyschnięte, zbutwiałe, porośnięte pleśnią.
Kalarepa:cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała, liście obcięte, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średnica poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ). Kolby kukurydzy cukrowej – świeże , kolby jasnokremowe lub jasnożółte, o zbitych, ciasno przylegających ziarnach. Przy naciskaniu ich powinno się wyczuwać, że są miękkie. Marchew: korzenie jędrne, całe, niepopękane , jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, dopuszcza się rozwidlenie korzenia. Ogórki: całe, min. 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia czy zepsucia, bez objawów chorobowych, jędrne, o typowym dla odmiany kształcie i barwie. Niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia. Ogórki wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Papryka czerwona – cała, zdrowa, jędrna, dojrzała, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych, z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Pomidory czerwone: całe, min. 4 cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, czyste, o świeżym wyglądzie, jędrne tj. odporne na zwykły nacisk palców, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, wolne od szkodników czy uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zanieczyszczeń. Niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami czy niską temperaturą. Por- cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, waga średnio 0,2 – 0,4 kg.
Sałata- sałatycałe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści,
Seler naciowy– cały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony, Ziemniaki: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, wielkość bulw okrągłych i okrągło – owalnych poprzecznie min. 40 mm, minimalna średnica bulw podłużnych – poprzecznie 40mm a podłużnie 1,45 x większa od poprzecznej. Kiełki roślinne – opakowania 250 g. Bazylia – doniczka opakowana Rukola i roszponka: opakowania 100g. |
|
Pakiet nr 2: owoce egzotyczne
Ananas waga szt. min. 1,4 kg I-XII szt. 104 Awokado waga szt. min. 200 g I-XII szt 260 Banany I-XII kg 2600 Brzoskwinie VII-X kg 1328 Cytryny I-XII kg 52 Granaty waga szt. min. 200 g VII-XII szt 104 Grapefruity I-XII kg 365 Gruszki IX-XII kg 567 Kiwi waga sztuki nie mniej niż 50gI-XII , szt 7134 Mandarynki I-IV, XI-XII kg 280 Mango min. waga szt. ok. 280 g I-III, IX-XII szt 356 Melon I-XII kg 817 Papaja waga szt. min. 400g I-II, IX-XII szt 162 Pomarańcze I-XII kg 1165
Winogrona I-XII kg 481 Banany nie mogą być niedojrzałe czyli zielone ani zbyt dojrzałe tzn. z ciemnymi plamami na powierzchni owocu. Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu. Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp. W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.
Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
Pakiet nr 3: jabłka Jabłka I-XII w ilości: kg 7665 Jabłka różne odmiany deserowe, powinny byćjędrne, dobrej jakości i prawidłowo wykształcone, czyste, o wielkości obwodu minimum 18 - 20 cm. |
|
Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu
Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp. W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.
Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu lub miękką oparzeliną, o obcym zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.
Dotyczy wszystkich pakietów:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.
2. Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie, wysłane e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób, w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania.
3. Dostawy odbywać się będą nie częściej niż 2 razy w tygodniu.
4. W umowie dla pakietu owoce egzotyczne i warzywa Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu w cenie jak w umowie.