Zamówienia publiczne

Tytuł zamówienia
Dostawy w roku 2019 warzyw i owoców  
Przedmiot zamówienia
Dostawy w roku 2019 warzyw i owoców  
Rodzaj ogłoszenia
Ogłoszenie o zamówieniu  
Tryb zamówienia
przetarg nieograniczony  
Województwo
ŚLĄSKIE  
Powiat
Chorzów  
Ulica
inne Promenada gen. Jerzego Ziętka  
Numer budynku
7  
Data publikacji od
2018-12-19  
Data publikacji do
2019-01-31  
Termin składania ofert
2018-12-28 10:00  

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy asortymentu jak niżej:

Pakiet nr 1         warzywa

Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw

Jedn. miary

ilość

Batat   I-XII

Kg

792

Bazylia doniczka opakowana I-IV; XI-XII

Szt

234

Buraki czerwone I-XII

Kg

11716

Cebula I-XII

Kg

489

Cykoria sałatowa opak. 0,5kg  I-15.IV; XII

Szt

420

Czosnek  I-XII

Szt

1680

Kalarepa I-IV,  XII

Szt

2358

Kiełki roślinne opak. 250g  I-XII

Opak

128

Koperek  I-IV,  XII

Pęczek

302

Kukurydza kolby  VII-IX

Szt

746

Marchew  I-XII

Kg

15010

Ogórki zielone I-VI

Kg

823

Ogórki zielone  VII-XII

Kg

835

Papryka czerwona  I-VII

Kg

970

Papryka czerwona  VIII-XII

Kg

623

Pomidory  I-VI,  XI-XII

Kg

1147

Pomidory  VII-X

Kg

753

Por waga:0,2-0,4 kg;  I-V

Szt

914

Roszponka  I-XII

Szt

628

Rukola  I-XII

Szt

628

Sałata  I-15.IV

Szt

2040

Seler naciowy  I-V,  XII

Szt

1268

Ziemniaki  I-XII

Kg

1113

Oregano  doniczka opakowana I-IV,  XI-XII

Szt

208

Tymianek  doniczka opakowana I-IV,  XI-XII

Szt

208

Majeranek doniczka opakowana I-IV,  XI-XII

Szt

208

Rozmaryn  doniczka opakowana I-IV,  XI-XII

Szt

182

Mięta  doniczka opakowana I-IV,  XI-XII

Szt

182

Lubczyk  doniczka opakowana I-IV,  XI-XII

Szt

208

 

Marchew: korzenie jędrne, całe, niepopękane ,  jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, dopuszcza się rozwidlenie korzenia.

Buraki czerwone: całe, zdrowe, nie włókniste, średnica korzeni od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone.

Cebula: Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej,                            z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte.

Pomidory czerwone: całe, min. 4 cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, czyste, o świeżym wyglądzie, jędrne tj. odporne na zwykły nacisk palców, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, wolne od szkodników czy uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zanieczyszczeń. Niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami czy niską temperaturą.

Ogórki: całe, min. 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia czy zepsucia, bez objawów chorobowych, jędrne, o typowym dla odmiany kształcie i barwie. Niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia. Ogórki wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.

Ziemniaki: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, wielkość bulw okrągłych  i okrągło – owalnych poprzecznie min. 40 mm, minimalna średnica bulw podłużnych – poprzecznie 40mm a podłużnie 1,45 x większa od poprzecznej.

Bataty bulwy o różnych formach:  bataty podłużne, okrągłe, wrzecionowate czy też walcowate.  Bulwy o długości od 8 cm  do 20 cm. Ich skórka jawi się gamą barw sięgającą od purpurowej, brązowawej lub żółtawej po białawą. Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe,

Czosnek: pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne  i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g).Główki nie mogą być wyschnięte, zbutwiałe, porośnięte pleśnią.

Kalarepa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała,  liście obcię­te, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średni­ca poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ). 

Papryka czerwona – cała, zdrowa, jędrna, dojrzała,  bez wad skórki,  bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,   o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych,              z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.

Sałata -  sałaty całe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści, 
o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników,  wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.  Sałaty głowiaste, waga główki min. 200 gr.  

Por - cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, waga średnio 0,2 – 0,4 kg.

Seler naciowy – cały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony, o regularnym kształcie, o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, bez pustych przestrzeni, odrostów korzeniowych, pędów kwiatostanowych, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, wolny od śladów chorób na liściach i ogonkach liściowych, ogonki liściowe niepołamane, nie powinny być zgniecione, popękane. .
Kolby kukurydzy cukrowej – świeże ,  kolby jasnokremowe lub jasnożółte, o zbitych, ciasno przylegających ziarnach. Przy naciskaniu ich powinno się wyczuwać, że są miękkie.     

Kiełki roślinne – opakowania 250 gr.                                                                                                             

Bazylia–doniczkaopakowana; Oregano doniczka opakowana; Tymianek doniczka opakowana; Majeranek doniczka opakowana; Rozmaryn doniczka opakowana;

Mięta doniczka opakowana; Lubczyk doniczka opakowana

Rukola i roszponka: opakowania 100g.

Wszystkie warzywa  powinny być:

Świeże, czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, nie zaparzone, nie zmarznięte,       posiadać charakterystyczny kształt, barwę, zapach i smak.

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.

Opakowania muszą być wolne od  ciał obcych (sznurki, wióry, trawy, ziemia, gryzonie itp.)

W przypadku dostarczania towaru w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy.           

W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.

Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00.

Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,      e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.

 

Pakiet nr 2: owoce

Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw

Jedn. miary

ilość

Avocado  I-XII

Szt

260

Ananas waga min. 1,5 kg          I-XII

Szt

156

Arbuz  VII-X

Kg

2291

Banany   I-XII

Kg

2983

Brzoskwinie  VII-X

Kg

1288

Cytryny  I-XII

Kg

52

Granaty waga min. 400g              I-XII

Szt

104

Grejpfruty  I-XII

Kg

365

Gruszki  I-XII

Kg

2562

Kiwi waga min. 50g;  I-XII

Szt

7434

Mandarynki  I-IV, XI-XII

Kg

285

Mango waga min. 300g;          I-XII

szt

521

Melon  I-XII

Kg

850

Morele   15.VI-15.X

Kg

370

Papaja waga min. 400g  I-XII

Szt

156

Pomarańcze  I-XII

Kg

913

Winogrona  I-XII

Kg

482

Jabłka deserowe kl. I, średnica poprzeczna min. 7 cm       I-XII

Kg

7251

 

Wymagania jakościowe dla owoców :

Jabłka różne odmiany deserowe, powinny byćjędrne, dobrej jakości i prawidłowo wykształcone,  czyste.

Banany nie mogą być niedojrzałe czyli zielone ani zbyt dojrzałe tzn. z ciemnymi plamami na powierzchni owocu.

Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp. W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu  lub miękką oparzeliną, o obcym zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.

Wszystkie owoce powinny być świeże i czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, bez oznak wysuszenia, nie zaparzone, posiadać charakterystyczny kształt, barwę i zapach
adekwatne do odmiany.

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu  lub miękką oparzeliną, o obcym smaku i zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.

 
 

2. Składanie ofert częściowych

 

Zamawiający  dopuszcza składanie ofert częściowych na dowolną ilość pakietów.

 

3. Informacja o zamówieniach uzupełniających i dodatkowych:

 

Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających ani zamówień,            o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy Pzp.

4. Składanie ofert wariantowych

Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty wariantowej przewidującej odmienny niż określony przez niego sposób wykonania zamówienia.

Termin wykonania zamówienia:po podpisaniu umowy, do 31.12.2019roku lub do wyczerpania umowy.

Załączniki

  Ogłoszenie o zamówieniu.doc 120,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  siwz owoce i warzywa.docx 87,61 KB (doc) szczegóły pobierz
  formularz ofertowy.doc 120,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  wzór umowy.doc 60,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  oświadczenie podst...kluczenia.doc 32,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  oświadczenie-warun...-udzialu.docx 25,77 KB (doc) szczegóły pobierz
  info z otwarcia ofert.pdf 453,63 KB (pdf) szczegóły pobierz
  rozstrzygnięcie.pdf 490,39 KB (pdf) szczegóły pobierz
  Ogłoszenie o udzie...mówienia.doc 63,5 KB (doc) szczegóły pobierz

Przeczytaj, jak przetwarzamy Twoje dane

Tożsamość administratora

Administratorem danych jest Minister Cyfryzacji, mający siedzibę w Warszawie (00-060) przy ul. Królewskiej 27.

Dane kontaktowe administratora

Z administratorem można się skontaktować poprzez adres email mc@mc.gov.pl, formularz kontaktowy pod adresem https://www.gov.pl/cyfryzacja/kontakt, lub pisemnie na adres siedziby administratora.

Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych

Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani / Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu realizacji obowiązku prawnego o którym mowa w art. 9 ust. 4 pkt 3) oraz art. 9 ust. 4 a ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.

Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych

Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora tj. Centralnemu Ośrodkowi Informatyki.

Okres przechowywania danych

Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do utrzymania Scentralizowanego Systemu Dostępu do Informacji Publicznej.

Prawa podmiotów danych

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej.

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.
Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa
Telefon: 22 860 70 86

Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych niezbędne, do stworzenia stron Biuletynu Informacji Publicznej, o których mowa w ust. 2, oraz przetwarzania informacji publicznych, w tym ich przeszukiwania według kryteriów przedmiotowych i podmiotowych.




Zapoznałem się