Zamówienia publiczne

Tytuł zamówienia
Dostawy w roku 2020 artykułów spożywczych. ZMIANY  
Przedmiot zamówienia
Dostawy w roku 2020 artykułów spożywczych  
Rodzaj ogłoszenia
Ogłoszenie o zamówieniu  
Tryb zamówienia
przetarg nieograniczony  
Województwo
ŚLĄSKIE  
Powiat
Chorzów  
Miasto
Chorzów  
Ulica
inne Promenada gen. Jerzego Ziętka  
Numer budynku
7  
Data publikacji od
2019-12-27  
Data publikacji do
2020-03-05  
Termin składania ofert
2020-01-08 11:00  

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy w roku 2020 asortymentu jak niżej:

1.

1

2

3

4

Lp.

Artykuł

Jednostka miary

Ilość

1

ananas w puszkach plastry lub kostka, minimum 340 g netto

szt

208

2

biszkopty op. 250-500 g

kg

130

3

błonnik op. 250g; pałeczki niemielone skład: błonnik min. 30g/100g, priobiotyki i niacyna min. 30%,tiamina min. 60%,Wit. B6 min. 60%,Kwas foliowy min. 80%,ęglowodany maksymalnie 5% a cukry maksymalnie 1%   op.1 kg

kg

26

4

brzoskwinie połówki w puszkach, w lekkim syropie, masa netto min. 820g, masa owoców po odsączeniu min. 470 g

szt

104

5

cukier biały spożywczy

kg

40

6

daktyle suszone bez pestek op. 500 g

kg

65

7

deserek owocowy różne smaki 125 g 100% owoców

szt.

312

8

drożdże  żywe spożywcze op. 100g

kg

2,6

9

dżem owocowy z kawałkami owoców, niskosłodzony, minimum 35 g owoców na 100 g produktu, słoiki minimum  280g, różne smaki

szt

104

10

fasola konserwowa 400g

szt.

260

11

figi op. 200 g

kg

67,6

12

jaja przepiórcze

szt

4680

13

kanar worki do 25 kg

kg

100

14

karma dla kota saszetki 100g, różne smaki

szt

312

15

karma dla dorosłych  kotów puszki 400g różne smaki, min. 60% mięsa

szt

318

16

karma dla dorosłych psów puszki 400g różne smaki , min.60% mięsa

szt

156

17

karma dla psa granulat: z kurczakiem min.40%, z jagnięciną min.42% i ryżem; worek 15 kg

kg

165

18

kasza jęczmienna worki do 25 kg

kg

1000

19

kaszki owocowe mleczno-ryżowe, 230g różne smaki

szt

208

20

konopie worki do 25 kg

kg

100

21

Kukurydza konserwowa puszki 400 gr

szt

156

22

miód naturalny 600 g

szt

209

23

makaron pszenny razowy, różne kształty, produkowany z mąki pszennej makaronowej twardej, bez dodatku jaj i soli, op. do 5 kg

kg

250

24

mleko kokosowe  op. 400 ml

szt

156

25

morele suszone op. 1 kg

kg

124

26

musli owocowe op. 350 g owoce tropikalne

szt

156

27

orzechy laskowe łuskane op. do 5 kg

kg

80

28

orzechy laskowe niełuskane

kg

78

29

orzechy nerkowca łuskane

kg

67

30

orzechy włoskie całe

kg

130

31

orzechy włoskie łuskane

kg

78

32

orzechy ziemne worki do 20 kg

kg

197

33

otręby pszenne worki do 30 kg

kg

2876

34

pestki dyni niełuskane

kg

52

36

płatki jaglane op. do 1 kg

kg

20,8

36

płatki kukurydziane op. 500g

kg

52

37

płatki owsiane op. 500g

kg

1851

38

pokarm dla psów - kości - duże gryzaki przysmaki dentystyczne (typu Denta Sticks)

szt

208

39

proso czerwone (worki do 20 kg)

kg

60

40

proso zielone (worki do 20 kg)

kg

60

41

rodzynki op. 200 g

kg

62,4

42

ryż biały, worki do 25 kg

kg

1258,6

43

siemię lnu worki do 25 kg

kg

675

44

słonecznik niełuskany, op.5 kg

kg

238

45

soczewica czerwona

kg

52

46

soczewica zielona

kg

52

47

soja ziarno

kg

185

48

sok marchwiowy  op. 1l

szt

316

49

sok multiwitamina z owoców i marchwi, bez dodatku cukru, op. 1 litr

szt

156

50

sok typu Gerber , op. 175g

szt.

520

51

sól kamienna lizawki, blok 10 kg

szt

49

52

sól kuchenna

kg

20

53

suchary opak. min. 290g

kg

234,9

54

żurawina suszona opak. 200g

kg

62,4

2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu w cenie jak   w umowie.

3. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia  w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet   w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.

4. Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia  z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie, wysłane e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób,  w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania.

5. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu Zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00.

6.  Tam, gdzie jest możliwy do określenia termin przydatności do spożycia, Wykonawca deklaruje, że nie będzie on krótszy niż 6 miesięcy od daty dostarczenia towaru do Zamawiającego z wyłączeniem jaj i drożdży, gdzie termin przydatności do spożycia musi wynosić minimum 10 dni od daty dostarczenia towaru do ZOO.

7. Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony Zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy.        

8. Opakowania produktów nie mogą być uszkodzone w taki sposób, że uszkodzenia mogą wpłynąć na jakość danego asortymentu, czy jego  termin przydatności do spożycia.

9. Częstotliwość dostaw: nie częściej niż 1  raz w tygodniu, w terminach i ilościach  uzgodnionych z Zamawiającym.

10. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić    braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.

11. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania Zamawiającemu wraz z dostawą przedmiotu umowy oryginału faktury, dowodu dostawy i wszystkich wymaganych przepisami prawa dokumentów.

4.      Termin wykonania zamówienia.

Sukcesywnie do końca 2020 r.

Przeczytaj o systemie i przetwarzanych w nim danych

Tożsamość administratora systemu
Administratorem Scentralizowanego Systemu Dostępu do Informacji Publicznej (SSDIP), który służy do udostępniania podmiotowych stron BIP jest Minister Cyfryzacji, mający siedzibę w Warszawie (00-583) przy Al. Ujazdowskich 1/3, który zapewnia jego rozwój i utrzymanie. Minister Cyfryzacji w ramach utrzymywania i udostępniania systemu SSDIP zapewnia bezpieczeństwo publikowanych danych, wymagane funkcjonalności oraz rejestrowanie i nadawanie uprawnień redaktorów BIP dla osób wskazanych we wnioskach podmiotów zainteresowanych utworzeniem własnych stron podmiotowych przy użyciu SSDIP zgodnie z art. 9 ust. 4 pkt 3 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429).
Minister Cyfryzacji, jako administrator systemu SSDIP jest jednocześnie administratorem danych osób wnioskujących o dostęp do SSDIP w celu utworzenia podmiotowych stron BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania.
Tożsamość administratora danych
Administratorem danych osobowych przetwarzanych w systemie SSDIP w zakresie osób wnioskujących o utworzenie podmiotowej strony BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania (redaktorów podmiotowych stron BIP) jest Minister Cyfryzacji.

Administratorami danych publikowanych na podmiotowych stronach BIP utworzonych w ramach SSDIP są podmioty, które daną stronę podmiotową BIP utworzyły. Podmioty te decydują o treści danych, w tym treści i zakresie danych osobowych publikowanych na podmiotowych stronach BIP, ich rozmieszczeniu, modyfikacji i usuwaniu.
Minister Cyfryzacji, jako Administrator systemu SSDIP w odniesieniu do materiałów publikowanych na podmiotowych stronach BIP jest podmiotem przetwarzającym. Może on ingerować w treść materiałów publikowanych na poszczególnych stronach podmiotowych BIP jedynie w przypadku, gdy właściwy podmiot, który daną stronę utworzył i nią zarządza utracił do niej dostęp lub z innych przyczyn utracił nad nią kontrolę.
Dane kontaktowe administratora systemu SSDIP
Z administratorem systemu SSDIP można się skontaktować poprzez adres email mc@mc.gov.pl, pisemnie na adres siedziby administratora, lub na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa.
Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych
Administrator systemu SSDIP wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl lub listownie – na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować wyłącznie w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych osób składających wnioski o udostepnienie SSDIP, redaktorów poszczególnych stron BIP, oraz incydentów bezpieczeństwa.
W sprawach przetwarzania danych osobowych zawartych w treści materiałów publikowanych w ramach poszczególnych stron podmiotowych, należy się kontaktować z inspektorem ochrony danych podmiotu, którego strona BIP dotyczy, ich redaktorem lub kierownictwem podmiotu, który daną stronę podmiotowa BIP utworzył.
Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania
Celem przetwarzania danych publikowanych na stronach podmiotowych BIP przez poszczególne podmioty jest udostępnienie informacji publicznej wytworzonej w urzędzie i dotyczącej działalności urzędu. Podstawę prawną publikacji stanowi wypełnienie obowiązku prawnego, o którym mowa w art. 8 oraz art. 9 ust 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
Celem udostępniania systemu SSDIP przez Ministra Cyfryzacji jest umożliwienie podmiotom zobowiązanym, o których mowa w art. 4 ust 1 i 2 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej, utworzenia i prowadzenia własnych stron BIP (co wynika z art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ww. ustawy).
Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych
Dane osobowe w zakresie imienia, nazwiska, nr telefonu, nr faksu dotyczące redaktorów podmiotowych stron BIP oraz dane osobowe publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na poszczególnych podmiotowych stronach BIP są danymi udostępnianymi publicznie bez żadnych ograniczeń, w tym Centralnemu Ośrodkowi Informatycznemu w Warszawie przy Alejach Jerozolimskich 132-136, któremu Ministerstwo Cyfryzacji powierzyło przetwarzanie danych przetwarzanych w ramach platformy SSDIP.
Okres przechowywania danych
Dane dotyczące osób wnioskujących o udostępnienie systemu SSDIP oraz dane osób wyznaczonych na redaktorów stron podmiotowych przechowywane są przez czas, w jakim osoby te pełniły swoje funkcje oraz przez okres wskazany w przepisach prawa po okresie, w którym osoby te przestały pełnić swoje funkcje.
Dane osobowe osób zawarte w materiałach publikowanych w ramach podmiotowych stron BIP przechowywane są przez okres ustalony przez osoby zarządzające treścią tych stron.
Prawa podmiotów danych
Osoby, których dane są przetwarzane w systemie głównym SSDIP, w tym osoby składające wnioski o przyznanie dostępu do SSDIP oraz osoby będące redaktorami podmiotowych stron BIP, mają prawo dostępu do swoich danych, prawo do sprzeciwu, prawo ograniczenia przetwarzania oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora systemu tj. Ministra Cyfryzacji lub wyznaczonego inspektora ochrony danych na adres iod@mc.gov.pl.
Osoby, których dane są publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na podmiotowych stronach BIP maja prawo dostępu do danych, prawo do sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, w którym ich publikacja jest wymagana. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora danych podmiotu, którego dana strona BIP dotyczy, lub wyznaczonego przez niego inspektora ochrony danych.
Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
Osobom, których dane są przetwarzane w systemie SSDIP lub na podmiotowych stronach BIP publikowanych przez poszczególne podmioty przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych
Przetwarzanie danych osobowych osób składających wnioski o dostęp do SSDIP oraz osób wyznaczonych do redakcji poszczególnych stron podmiotowych BIP jest niezbędne dla zapewnienia kontroli dostępu i wynika z przepisu prawa, tj. art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429) oraz § 15 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18 stycznia 2007 r. w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej (Dz. U. Nr 10, poz. 68), w związku z art. 20a ustawy z dnia 17 lutego o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2019 r. poz. 700, 730, 848, 1590 i 2294) i przepisami rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz.U. z 2017 r. poz. 2247).
Publikowanie danych osobowych na stronie systemu SSDIP oraz na podmiotowych stronach BIP jest dopuszczalne tylko wtedy, jeśli wynika z przepisów prawa, lub jeśli administrator danych uzyskał zgodę tych osób na ich publikację.



Zapoznałem się..