Zamówienia publiczne
- Tytuł zamówienia
- Dostawy w roku 2020 wołowiny
- Przedmiot zamówienia
- Dostawy w roku 2020 wołowiny
- Rodzaj ogłoszenia
- Ogłoszenie o zamówieniu
- Tryb zamówienia
- przetarg nieograniczony
- Województwo
- ŚLĄSKIE
- Powiat
- Chorzów
- Miasto
- Chorzów
- Ulica
- inne Promenada gen. Jerzego Ziętka
- Numer budynku
- 7
- Data publikacji od
- 2020-01-09
- Data publikacji do
- 2020-03-31
- Termin składania ofert
- 2020-01-17 11:00
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy asortymentu jak niżej:
1 |
2 |
3 |
4 |
Lp. |
Artykuł |
Jednostka miary |
Ilość |
1 |
ćwierci wołowe przody |
kg |
4 558 |
2 |
ćwierci wołowe zady |
kg |
7 218 |
3 |
wątroba wołowa |
kg |
156 |
Mięso i podroby muszą spełniać następujące warunki: pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane świadectwo badania lekarza weterynarii; ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001), mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy; ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone), barwa mięsa– od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej; - czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi; - konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne; - zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń kręgowy usunięty; - podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro; - ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych; podroby schłodzone lub mrożone.