Wersje

Wersja Data zmiany Autor Opis Akcje
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 326468

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301270
user_idpuste876896
fobject_idpuste326468
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 326469

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301271
user_idpuste876896
fobject_idpuste326469
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 326470

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301272
user_idpuste876896
fobject_idpuste326470
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 326471

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301273
user_idpuste876896
fobject_idpuste326471
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 326472

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301274
user_idpuste876896
fobject_idpuste326472
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 326473

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301275
user_idpuste876896
fobject_idpuste326473
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 328286

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301276
user_idpuste876896
fobject_idpuste328286
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 330320

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301277
user_idpuste876896
fobject_idpuste330320
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 336863

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1301278
user_idpuste876896
fobject_idpuste336863
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste10502
_attachmentpuste1
_activepuste1
2017-12-21 01:15:28  Adam Południak

Utworzono zamówienie publiczne 10502 o nazwie 'Dostawy w roku 2018 warzyw zielonych sezonowych i dyni'

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste10502
namepusteDostawy w roku 2018 warzyw zielonych sezonowych i dyni
contract_subjectpusteDostawy w roku 2018 warzyw zielonych sezonowych i dyni
contracttype_idpuste1
contractmode_idpuste1
announcerpusteŚląski Ogród Zoologiczny
deadlinepuste2017-12-28
publishfrompuste2017-12-20
publishtopuste2018-03-31
txtpuste

Opis przedmiotu zamówieniai orientacyjne terminy dostaw:

           

botwinasezonowo 20.04 - XI

pęczek

2016

brokułsezonowo, VI-XII

szt

3848

cukiniasezonowo 15.06. - XI

kg

813

cykoria  sezonowo 15.04. - XI

szt

9622

dynia olbrzymia sezonowo 15.08. - XII

kg

3930

fasolka szparagowa sezonowo VIII - IX

kg

149

jarmużsezonowo, I-III; VI-XII

szt

17337

Kalarepa sezonowo  V-XI

szt

3195

kapusta pekińska sezonowo  I-II;  X-XII

szt

1732

koperek zielony sezonowo  V-XI

pęczek

2370

pietruszka zielona  I-XII

pęczek

18655

por sezonowo VI-XII, minimalna waga sztuki: 0,2-0,4 kg

szt

1756

sałata sezonowo  15.04. - XII

szt

13460

seler naciowy sezonowo  VI-XI

szt

1316

szpinak sezonowo  V-VII; IX - XII

kg

913

 

Wymagania jakościowe dla warzyw:

Botwina: cała;zdrowa;czysta, o świeżym wyglądzie;wolna od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki;wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; wolna od jakichkolwiek obcych zapachów, dojrzała;bez żółtych, czy zdrewniałych liści; nie może być zwiędnięta nadpleśniała, nadgnita; pakowana w pęczki 200 – 350 g; o średnicy korzenia od 2 do 4 cm, jednolita pod względem pochodzenia   i odmiany.

Brokuł: cały, zdrowy, czysty, wolny od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych,  o świeżym wyglądzie, wolny od szkodników, wolny od obcych zapachów. Przycięcie łodygi powinno być czyste. Puste łodygi nie są uważane za wadę pod warunkiem, że pusta część jest zdrowa, świeża i nie ma zmienionej barwy.Minimalna średnica główki powinna wynosić 8-10 cm długość brokułów nie może przekraczać 20 cm.

Cukinia: cukinie  muszą byćnieuszkodzone, czyste, twarde, bez wgłębień, wolne od wszelkich widocznych ciał obcych, o świeżym wyglądzie, wolne od szkodników i wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez obcego zapachu . Nie dopuszcza się produktu, który zaczyna gnić lub psuć się w taki sposób, że nie nadaje się do spożycia,

Minimalna długość 20 cm , maksymalna 35 cm.

Cykoria:   produkt świeży, czysty, wolny od widocznych substancji obcych,  wolny od szkodników, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wolny od obcych zapachów,wolny od uszkodzeń spowodowanych przez mróz, szkodniki i choroby wpływające ujemnie na wygląd lub zdatność do spożycia,liście  z łodygą: minimum 25 cm długości o zabarwieniu i wyglądzie charakterystycznym dla danej odmiany, wyklucza się produkt  z objawami gnicia.

Dynia olbrzymia: cała, zdrowa; nie dopuszcza się produktów gnijących lub z objawami zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolna od jakichkolwiek obcych zapachów, bez odgnieceń i skaleczeń. Waga minimalna sztuki 3 kg.

Fasola szparagowa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się fasoli z objawami gnicia lub zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, bez wyściółki pergaminowej, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez obcych zapachów i/lub smaków,  jędrna, krucha. Minimalna szerokość strąka 6 mm.

Jarmuż: liście z łodygą min. 25 cm długościo normalnym zabarwieniu i wyglądzie charakterystycznym dla danej odmiany,wolny od uszkodzeń spowodowanych przez mróz, pasożyty zwierzęce i choroby wpływające ujemnie na wygląd lub zdatność do spożycia, zdrowy, wyklucza się produkt z objawami gnicia,  bez pędów kwiatostanowych.

Kalarepa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała,  liście obcię­te, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średni­ca poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ). 

Kapusta pekińska: prawidłowo wykształcona, zwarta;liście zewnętrzne: kolor od białego do zielonego,bez uszkodzeń mechanicznych;zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych,bez szkodników i śladów po szkodnikach;o świeżym wyglądzie;czysta;bez uszkodzeń mrozowych;bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych;bez nadmiernego zawilgocenia; bez obcych zapachów,główka przycięta poniżej najniższego liścia;wielkość główki  min. 0,8 kg.

Koperek zielony - o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników                         i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, wolny od śladów chorób; pakowany w pęczki min. 20 g.

Pietruszka zielona nać świeża:  zdrowa, bez objawów gnicia, pleśni, zaparzenia, o świeżym wyglądzie;czysta tj. wolna od pozostałości ziemi lub innego podłoża oraz jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (części traw, chwastów);bez plam, pożółkłych i zeschniętych części;bez obcych zapachów,niezwiędnięta,bez oznak wyrastania w pęd nasienny;  pakowana w pęczki 100 – 200 g.

Por: cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; waga sztuki średnio 0,2 – 0,4 kg.

Sałata: sałatycałe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści,  
oświeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników,  wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.  Sałaty głowiaste, waga główki min. 200 gr.

Seler naciowy – cały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony,
o regularnym kształcie,o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, bez pustych przestrzeni, odrostów korzeniowych, pędów kwiatostanowych, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, wolny od śladów chorób na liściach i ogonkach liściowych, ogonki liściowe niepołamane, nie powinny być zgniecione, popękane itp.                                                                                                                       

Szpinak:w postaci liści lub rozet, zdrowy,o zabarwieniu i wyglądzie charakterystycznym dla danej odmiany,wolny od uszkodzeń spowodowanych przez mróz  i choroby wpływające ujemnie na wygląd lub zdatność do spożycia, wyklucza się produkt  z objawami gnicia, czysty, wolny od widocznych substancji obcych,  wolny od szkodników, bez pędów kwiatostanowych, wolny od obcych zapachów.

Wszystkie warzywa  powinny być: Świeże, czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, nie zaparzone, nie zmarznięte,  posiadać charakterystyczny kształt, barwę, zapach i smak.

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.

Opakowania muszą być wolne od  ciał obcych (sznurki, wióry, trawy, ziemia, gryzonie itp).

W przypadku dostarczania towaru w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy.             

Częstotliwość dostaw : nie częściej niż 2  razy w tygodniu, w terminach i ilościach  uzgodnionych  z Zamawiającym.

Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu w cenie jak   w umowie.

 

W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.

Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego
tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00.

Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,  e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.
 
   WADIUM - nie wymagm     
Termin składania ofert: 28.12.2017 godz. 10:00.
Termin wykonania zamówienia: do końca 2018 r.
user_idpuste512137
resource_idpuste107
language_idpuste1
deadlinetimepuste
2017-12-21 01:16:14  Adam Południak
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2017-12-28 11:00:31  dorotam_dzp dorotam_dzp

Pole user_id zmieniło wartość z '512137' na '876896'

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
user_id512137876896
2018-01-04 12:31:37  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2018-01-22 09:54:40  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2018-04-09 21:14:18 

Pole _archived wypełniono wartością 'true'

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
_archivedpuste1
2018-04-09 21:14:18 

Pole publishto zmieniło wartość z '2018-03-31' na '2018-04-09'

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
publishto2018-03-312018-04-09

Przeczytaj o systemie i przetwarzanych w nim danych

Tożsamość administratora systemu
Administratorem Scentralizowanego Systemu Dostępu do Informacji Publicznej (SSDIP), który służy do udostępniania podmiotowych stron BIP jest Minister Cyfryzacji, mający siedzibę w Warszawie (00-583) przy Al. Ujazdowskich 1/3, który zapewnia jego rozwój i utrzymanie. Minister Cyfryzacji w ramach utrzymywania i udostępniania systemu SSDIP zapewnia bezpieczeństwo publikowanych danych, wymagane funkcjonalności oraz rejestrowanie i nadawanie uprawnień redaktorów BIP dla osób wskazanych we wnioskach podmiotów zainteresowanych utworzeniem własnych stron podmiotowych przy użyciu SSDIP zgodnie z art. 9 ust. 4 pkt 3 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429).
Minister Cyfryzacji, jako administrator systemu SSDIP jest jednocześnie administratorem danych osób wnioskujących o dostęp do SSDIP w celu utworzenia podmiotowych stron BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania.
Tożsamość administratora danych
Administratorem danych osobowych przetwarzanych w systemie SSDIP w zakresie osób wnioskujących o utworzenie podmiotowej strony BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania (redaktorów podmiotowych stron BIP) jest Minister Cyfryzacji.

Administratorami danych publikowanych na podmiotowych stronach BIP utworzonych w ramach SSDIP są podmioty, które daną stronę podmiotową BIP utworzyły. Podmioty te decydują o treści danych, w tym treści i zakresie danych osobowych publikowanych na podmiotowych stronach BIP, ich rozmieszczeniu, modyfikacji i usuwaniu.
Minister Cyfryzacji, jako Administrator systemu SSDIP w odniesieniu do materiałów publikowanych na podmiotowych stronach BIP jest podmiotem przetwarzającym. Może on ingerować w treść materiałów publikowanych na poszczególnych stronach podmiotowych BIP jedynie w przypadku, gdy właściwy podmiot, który daną stronę utworzył i nią zarządza utracił do niej dostęp lub z innych przyczyn utracił nad nią kontrolę.
Dane kontaktowe administratora systemu SSDIP
Z administratorem systemu SSDIP można się skontaktować poprzez adres email mc@mc.gov.pl, pisemnie na adres siedziby administratora, lub na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa.
Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych
Administrator systemu SSDIP wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl lub listownie – na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować wyłącznie w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych osób składających wnioski o udostepnienie SSDIP, redaktorów poszczególnych stron BIP, oraz incydentów bezpieczeństwa.
W sprawach przetwarzania danych osobowych zawartych w treści materiałów publikowanych w ramach poszczególnych stron podmiotowych, należy się kontaktować z inspektorem ochrony danych podmiotu, którego strona BIP dotyczy, ich redaktorem lub kierownictwem podmiotu, który daną stronę podmiotowa BIP utworzył.
Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania
Celem przetwarzania danych publikowanych na stronach podmiotowych BIP przez poszczególne podmioty jest udostępnienie informacji publicznej wytworzonej w urzędzie i dotyczącej działalności urzędu. Podstawę prawną publikacji stanowi wypełnienie obowiązku prawnego, o którym mowa w art. 8 oraz art. 9 ust 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
Celem udostępniania systemu SSDIP przez Ministra Cyfryzacji jest umożliwienie podmiotom zobowiązanym, o których mowa w art. 4 ust 1 i 2 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej, utworzenia i prowadzenia własnych stron BIP (co wynika z art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ww. ustawy).
Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych
Dane osobowe w zakresie imienia, nazwiska, nr telefonu, nr faksu dotyczące redaktorów podmiotowych stron BIP oraz dane osobowe publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na poszczególnych podmiotowych stronach BIP są danymi udostępnianymi publicznie bez żadnych ograniczeń, w tym Centralnemu Ośrodkowi Informatycznemu w Warszawie przy Alejach Jerozolimskich 132-136, któremu Ministerstwo Cyfryzacji powierzyło przetwarzanie danych przetwarzanych w ramach platformy SSDIP.
Okres przechowywania danych
Dane dotyczące osób wnioskujących o udostępnienie systemu SSDIP oraz dane osób wyznaczonych na redaktorów stron podmiotowych przechowywane są przez czas, w jakim osoby te pełniły swoje funkcje oraz przez okres wskazany w przepisach prawa po okresie, w którym osoby te przestały pełnić swoje funkcje.
Dane osobowe osób zawarte w materiałach publikowanych w ramach podmiotowych stron BIP przechowywane są przez okres ustalony przez osoby zarządzające treścią tych stron.
Prawa podmiotów danych
Osoby, których dane są przetwarzane w systemie głównym SSDIP, w tym osoby składające wnioski o przyznanie dostępu do SSDIP oraz osoby będące redaktorami podmiotowych stron BIP, mają prawo dostępu do swoich danych, prawo do sprzeciwu, prawo ograniczenia przetwarzania oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora systemu tj. Ministra Cyfryzacji lub wyznaczonego inspektora ochrony danych na adres iod@mc.gov.pl.
Osoby, których dane są publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na podmiotowych stronach BIP maja prawo dostępu do danych, prawo do sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, w którym ich publikacja jest wymagana. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora danych podmiotu, którego dana strona BIP dotyczy, lub wyznaczonego przez niego inspektora ochrony danych.
Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
Osobom, których dane są przetwarzane w systemie SSDIP lub na podmiotowych stronach BIP publikowanych przez poszczególne podmioty przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych
Przetwarzanie danych osobowych osób składających wnioski o dostęp do SSDIP oraz osób wyznaczonych do redakcji poszczególnych stron podmiotowych BIP jest niezbędne dla zapewnienia kontroli dostępu i wynika z przepisu prawa, tj. art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429) oraz § 15 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18 stycznia 2007 r. w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej (Dz. U. Nr 10, poz. 68), w związku z art. 20a ustawy z dnia 17 lutego o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2019 r. poz. 700, 730, 848, 1590 i 2294) i przepisami rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz.U. z 2017 r. poz. 2247).
Publikowanie danych osobowych na stronie systemu SSDIP oraz na podmiotowych stronach BIP jest dopuszczalne tylko wtedy, jeśli wynika z przepisów prawa, lub jeśli administrator danych uzyskał zgodę tych osób na ich publikację.



Zapoznałem się..