txt |
Pakiet nr 1: mięso wołowe
1
|
ćwierci wołowe przody
|
kg
|
4400
|
2
|
ćwierci wołowe zady
|
kg
|
7106
|
3
|
wątroba wołowa
|
kg
|
165
|
Mięsoipodroby wołowe muszą spełniać następujące warunki:
pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane świadectwo badania lekarza weterynarii;
ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);
mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;
ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);
barwa mięsa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej; czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi; konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne;
zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;
obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;
podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro; - ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych;
Podroby schłodzone lub mrożone.
Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.
Pakiet nr 2: kurczaki świeże, patroszone,
Lp.
|
Artykuł
|
Jednostka miary
|
Ilość
|
1
|
kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg
|
kg
|
5680
|
Częstotliwość dostaw : nie częściej niż 1 raz w miesiącu w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym
Dotyczy pakietu 1 i 2:
1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.
2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względów handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wzór dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).
3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.
4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.
5. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie, e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.
6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.
|
Pakiet nr 1: mięso wołowe
1
|
ćwierci wołowe przody
|
kg
|
4400
|
2
|
ćwierci wołowe zady
|
kg
|
7106
|
3
|
wątroba wołowa
|
kg
|
165
|
Mięsoipodroby wołowe muszą spełniać następujące warunki:
pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane świadectwo badania lekarza weterynarii;
ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);
mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;
ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);
barwa mięsa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej; czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi; konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne;
zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;
obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;
podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro;
- ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych;
Podroby schłodzone lub mrożone.
Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.
Pakiet nr 2: kurczaki świeże, patroszone,
Lp.
|
Artykuł
|
Jednostka miary
|
Ilość
|
1
|
kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg
|
kg
|
5680
|
Częstotliwość dostaw : nie częściej niż 1 raz w miesiącu w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym
Dotyczy pakietu 1 i 2:
1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.
2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względów handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wzór dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).
3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.
4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.
5. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie, e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.
6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.
|