Wersje

12
Wersja Data zmiany Autor Opis Akcje
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 340088

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371471
user_idpuste876896
fobject_idpuste340088
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 340089

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371472
user_idpuste876896
fobject_idpuste340089
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 340090

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371473
user_idpuste876896
fobject_idpuste340090
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 340091

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371474
user_idpuste876896
fobject_idpuste340091
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 340092

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371475
user_idpuste876896
fobject_idpuste340092
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 340094

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371476
user_idpuste876896
fobject_idpuste340094
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 342993

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371477
user_idpuste876896
fobject_idpuste342993
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 343339

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371478
user_idpuste876896
fobject_idpuste343339
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 348703

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371479
user_idpuste876896
fobject_idpuste348703
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 350059

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371480
user_idpuste876896
fobject_idpuste350059
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp

Załączono plik 354769

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste1371481
user_idpuste876896
fobject_idpuste354769
resource_idpuste107
modelpustePubliccontract
foreign_idpuste11102
_attachmentpuste1
_activepuste1
2018-01-31 10:39:09  dorotam_dzp dorotam_dzp

Utworzono zamówienie publiczne 11102 o nazwie 'Dostawy w roku 2018 kurczaków patroszonych świeżych oraz mięsa wołowego w ćwierciach i wątroby wołowej'

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
idpuste11102
namepusteDostawy w roku 2018 kurczaków patroszonych świeżych oraz mięsa wołowego w ćwierciach i wątroby wołowej
contract_subjectpusteDostawy w roku 2018 kurczaków patroszonych świeżych oraz mięsa wołowego w ćwierciach i wątroby wołowej
contracttype_idpuste1
contractmode_idpuste1
deadlinepuste2018-02-08
publishfrompuste2018-01-31
publishtopuste2018-03-30
txtpuste

Pakiet nr 1: mięso wołowe

user_idpuste876896
resource_idpuste107
language_idpuste1
bid_bondpustepuste
deadlinetimepuste
2018-01-31 10:41:27  dorotam_dzp dorotam_dzp

Pole txt zmieniło wartość z '<p style="margin-left:54.0pt;"> <strong>Pakiet nr 1: </strong>mięso wołowe</p> ' na '<p style="margin-left:54.0pt;"> <strong>Pakiet nr 1: </strong>mięso wołowe</p> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="width:576px;" width="576"> <tbody> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:40px;"> <p align="right"> 1</p> </td> <td style="width:168px;height:40px;"> <p> ćwierci wołowe przody</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:40px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:40px;"> <p align="center"> 4400</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:20px;"> <p align="right"> 2</p> </td> <td style="width:168px;height:20px;"> <p> ćwierci wołowe zady</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:20px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:20px;"> <p align="center"> 7106</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:20px;"> <p align="right"> 3</p> </td> <td style="width:168px;height:20px;"> <p> wątroba wołowa</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:20px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:20px;"> <p align="center"> 165</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p> &nbsp;</p> <p> Mięsoipodroby &nbsp;wołowe muszą spełniać następujące warunki:</p> <p> pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane&nbsp; świadectwo badania lekarza weterynarii;</p> <p> ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);</p> <p> mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;</p> <p> ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);</p> <p> barwa mięsa &ndash; od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez ślad&oacute;w zanieczyszczeń ciałami&nbsp; obcymi;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne;&nbsp;</p> <p> zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na&nbsp;&nbsp; rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p> obr&oacute;bka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narząd&oacute;w wewnętrznych, narząd&oacute;w płciowych, skrzep&oacute;w krwi, strzęp&oacute;w tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;<br /> podział p&oacute;łtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;- ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczoł&oacute;w mlecznych;</p> <p> Podroby &nbsp;schłodzone lub mrożone.</p> <p> Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> <strong>Pakiet nr 2: </strong>kurczaki świeże, patroszone,</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="width:576px;" width="576"> <tbody> <tr> <td style="width:30px;height:48px;"> <p> Lp.</p> </td> <td style="width:291px;height:48px;"> <p align="center"> Artykuł</p> </td> <td style="width:94px;height:48px;"> <p> Jednostka miary</p> </td> <td style="width:161px;height:48px;"> <p> Ilość</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:26px;"> <p> 1</p> </td> <td style="width:291px;height:26px;"> <p> kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:94px;height:26px;"> <p> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:26px;"> <p> 5680</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p> Częstotliwość dostaw :&nbsp; nie częściej niż 1 raz w miesiącu&nbsp; w terminach i ilościach uzgodnionych&nbsp; z Zamawiającym</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> Dotyczy pakietu 1 i 2:</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samoch&oacute;d musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względ&oacute;w handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wz&oacute;r dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 5. Poszczeg&oacute;lne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania&nbsp;&nbsp;&nbsp; w oparciu o zam&oacute;wienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,&nbsp; e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości spos&oacute;b.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zam&oacute;wień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środk&oacute;w oraz do ograniczenia zam&oacute;wienia&nbsp; w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet&nbsp; w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> '

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
txt

Pakiet nr 1: mięso wołowe

Pakiet nr 1: mięso wołowe

1

ćwierci wołowe przody

kg

4400

2

ćwierci wołowe zady

kg

7106

3

wątroba wołowa

kg

165

 

Mięsoipodroby  wołowe muszą spełniać następujące warunki:

pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane  świadectwo badania lekarza weterynarii;

ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);

mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;

ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);

barwa mięsa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej;                                                                                                                 czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami  obcymi;                                                                                     konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne; 

zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na   rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;                                                                            

obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;
podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim                  a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro;                                                                            - ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych;

Podroby  schłodzone lub mrożone.

Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.

 

Pakiet nr 2: kurczaki świeże, patroszone,

 

Lp.

Artykuł

Jednostka miary

Ilość

1

kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg

kg

5680

 

Częstotliwość dostaw :  nie częściej niż 1 raz w miesiącu  w terminach i ilościach uzgodnionych  z Zamawiającym

 

Dotyczy pakietu 1 i 2:

 

1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.

2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względów handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wzór dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).

3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.

4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.

5. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania    w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,  e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.

6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia  w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet  w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.

 

2018-01-31 10:43:16  dorotam_dzp dorotam_dzp

Pole txt zmieniło wartość z '<p style="margin-left:54.0pt;"> <strong>Pakiet nr 1: </strong>mięso wołowe</p> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="width:576px;" width="576"> <tbody> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:40px;"> <p align="right"> 1</p> </td> <td style="width:168px;height:40px;"> <p> ćwierci wołowe przody</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:40px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:40px;"> <p align="center"> 4400</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:20px;"> <p align="right"> 2</p> </td> <td style="width:168px;height:20px;"> <p> ćwierci wołowe zady</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:20px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:20px;"> <p align="center"> 7106</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:20px;"> <p align="right"> 3</p> </td> <td style="width:168px;height:20px;"> <p> wątroba wołowa</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:20px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:20px;"> <p align="center"> 165</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p> &nbsp;</p> <p> Mięsoipodroby &nbsp;wołowe muszą spełniać następujące warunki:</p> <p> pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane&nbsp; świadectwo badania lekarza weterynarii;</p> <p> ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);</p> <p> mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;</p> <p> ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);</p> <p> barwa mięsa &ndash; od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez ślad&oacute;w zanieczyszczeń ciałami&nbsp; obcymi;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne;&nbsp;</p> <p> zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na&nbsp;&nbsp; rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p> obr&oacute;bka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narząd&oacute;w wewnętrznych, narząd&oacute;w płciowych, skrzep&oacute;w krwi, strzęp&oacute;w tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;<br /> podział p&oacute;łtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;- ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczoł&oacute;w mlecznych;</p> <p> Podroby &nbsp;schłodzone lub mrożone.</p> <p> Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> <strong>Pakiet nr 2: </strong>kurczaki świeże, patroszone,</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="width:576px;" width="576"> <tbody> <tr> <td style="width:30px;height:48px;"> <p> Lp.</p> </td> <td style="width:291px;height:48px;"> <p align="center"> Artykuł</p> </td> <td style="width:94px;height:48px;"> <p> Jednostka miary</p> </td> <td style="width:161px;height:48px;"> <p> Ilość</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:26px;"> <p> 1</p> </td> <td style="width:291px;height:26px;"> <p> kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:94px;height:26px;"> <p> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:26px;"> <p> 5680</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p> Częstotliwość dostaw :&nbsp; nie częściej niż 1 raz w miesiącu&nbsp; w terminach i ilościach uzgodnionych&nbsp; z Zamawiającym</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> Dotyczy pakietu 1 i 2:</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samoch&oacute;d musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względ&oacute;w handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wz&oacute;r dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 5. Poszczeg&oacute;lne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania&nbsp;&nbsp;&nbsp; w oparciu o zam&oacute;wienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,&nbsp; e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości spos&oacute;b.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zam&oacute;wień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środk&oacute;w oraz do ograniczenia zam&oacute;wienia&nbsp; w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet&nbsp; w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> ' na '<p style="margin-left:54.0pt;"> <strong>Pakiet nr 1: </strong>mięso wołowe</p> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="width:576px;" width="576"> <tbody> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:40px;"> <p align="right"> 1</p> </td> <td style="width:168px;height:40px;"> <p> ćwierci wołowe przody</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:40px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:40px;"> <p align="center"> 4400</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:20px;"> <p align="right"> 2</p> </td> <td style="width:168px;height:20px;"> <p> ćwierci wołowe zady</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:20px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:20px;"> <p align="center"> 7106</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:20px;"> <p align="right"> 3</p> </td> <td style="width:168px;height:20px;"> <p> wątroba wołowa</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:20px;"> <p align="center"> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:217px;height:20px;"> <p align="center"> 165</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p> &nbsp;</p> <p> Mięsoipodroby &nbsp;wołowe muszą spełniać następujące warunki:</p> <p> pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane&nbsp; świadectwo badania lekarza weterynarii;</p> <p> ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);</p> <p> mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;</p> <p> ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);</p> <p> barwa mięsa &ndash; od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez ślad&oacute;w zanieczyszczeń ciałami&nbsp; obcymi;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne;&nbsp;</p> <p> zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na&nbsp;&nbsp; rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p> obr&oacute;bka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narząd&oacute;w wewnętrznych, narząd&oacute;w płciowych, skrzep&oacute;w krwi, strzęp&oacute;w tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;<br /> podział p&oacute;łtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim&nbsp; a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p> &nbsp;- ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczoł&oacute;w mlecznych;</p> <p> Podroby &nbsp;schłodzone lub mrożone.</p> <p> Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> <strong>Pakiet nr 2: </strong>kurczaki świeże, patroszone,</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="width:576px;" width="576"> <tbody> <tr> <td style="width:30px;height:48px;"> <p> Lp.</p> </td> <td style="width:291px;height:48px;"> <p align="center"> Artykuł</p> </td> <td style="width:94px;height:48px;"> <p> Jednostka miary</p> </td> <td style="width:161px;height:48px;"> <p> Ilość</p> </td> </tr> <tr> <td nowrap="nowrap" style="width:30px;height:26px;"> <p> 1</p> </td> <td style="width:291px;height:26px;"> <p> kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:94px;height:26px;"> <p> kg</p> </td> <td nowrap="nowrap" style="width:161px;height:26px;"> <p> 5680</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p> Częstotliwość dostaw :&nbsp; nie częściej niż 1 raz w miesiącu&nbsp; w terminach i ilościach uzgodnionych&nbsp; z Zamawiającym</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> Dotyczy pakietu 1 i 2:</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samoch&oacute;d musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względ&oacute;w handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wz&oacute;r dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 5. Poszczeg&oacute;lne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania&nbsp;&nbsp;&nbsp; w oparciu o zam&oacute;wienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,&nbsp; e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości spos&oacute;b.</p> <p style="margin-left:14.2pt;"> 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zam&oacute;wień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środk&oacute;w oraz do ograniczenia zam&oacute;wienia&nbsp; w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet&nbsp; w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.</p> <p style="margin-left:54.0pt;"> &nbsp;</p> '

Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
txt

Pakiet nr 1: mięso wołowe

1

ćwierci wołowe przody

kg

4400

2

ćwierci wołowe zady

kg

7106

3

wątroba wołowa

kg

165

 

Mięsoipodroby  wołowe muszą spełniać następujące warunki:

pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane  świadectwo badania lekarza weterynarii;

ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);

mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;

ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);

barwa mięsa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej;                                                                                                                 czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami  obcymi;                                                                                     konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne; 

zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na   rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;                                                                            

obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;
podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim                  a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro;                                                                            - ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych;

Podroby  schłodzone lub mrożone.

Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.

 

Pakiet nr 2: kurczaki świeże, patroszone,

 

Lp.

Artykuł

Jednostka miary

Ilość

1

kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg

kg

5680

 

Częstotliwość dostaw :  nie częściej niż 1 raz w miesiącu  w terminach i ilościach uzgodnionych  z Zamawiającym

 

Dotyczy pakietu 1 i 2:

 

1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.

2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względów handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wzór dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).

3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.

4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.

5. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania    w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,  e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.

6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia  w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet  w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.

 

Pakiet nr 1: mięso wołowe

1

ćwierci wołowe przody

kg

4400

2

ćwierci wołowe zady

kg

7106

3

wątroba wołowa

kg

165

 

Mięsoipodroby  wołowe muszą spełniać następujące warunki:

pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane  świadectwo badania lekarza weterynarii;

ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001);

mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy;

ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone);

barwa mięsa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej;                                                                                                            czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami  obcymi;                                                konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne; 

zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na   rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;                                                                            

obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty;
podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim  a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro;                                                                           

 - ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych;

Podroby  schłodzone lub mrożone.

Częstotliwość dostaw: nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.

 

Pakiet nr 2: kurczaki świeże, patroszone,

 

Lp.

Artykuł

Jednostka miary

Ilość

1

kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg

kg

5680

 

Częstotliwość dostaw :  nie częściej niż 1 raz w miesiącu  w terminach i ilościach uzgodnionych  z Zamawiającym

 

Dotyczy pakietu 1 i 2:

 

1. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku.

2. Do każdej dostawy musi być załączony Dokument Handlowy ( dotyczący towaru kategorii III zdatne do spożycia przez ludzi ale ze względów handlowych przeznaczone na karmę dla zwierząt- wzór dokumentu zgodnie z art.10 litera A Rozporządzenia UE 10/69/2009).

3. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.

4. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 10.00.

5. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania    w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie,  e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.

6. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia  w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet  w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.

 

2018-01-31 10:45:13  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2018-02-08 13:31:47  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2018-02-09 08:29:48  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2018-02-27 09:27:23  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2018-03-01 12:41:45  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
2018-03-12 08:12:49  dorotam_dzp dorotam_dzp
Podgląd
Zamknij
PolePrzedPo
12

Przeczytaj o systemie i przetwarzanych w nim danych

Tożsamość administratora systemu
Administratorem Scentralizowanego Systemu Dostępu do Informacji Publicznej (SSDIP), który służy do udostępniania podmiotowych stron BIP jest Minister Cyfryzacji, mający siedzibę w Warszawie (00-583) przy Al. Ujazdowskich 1/3, który zapewnia jego rozwój i utrzymanie. Minister Cyfryzacji w ramach utrzymywania i udostępniania systemu SSDIP zapewnia bezpieczeństwo publikowanych danych, wymagane funkcjonalności oraz rejestrowanie i nadawanie uprawnień redaktorów BIP dla osób wskazanych we wnioskach podmiotów zainteresowanych utworzeniem własnych stron podmiotowych przy użyciu SSDIP zgodnie z art. 9 ust. 4 pkt 3 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429).
Minister Cyfryzacji, jako administrator systemu SSDIP jest jednocześnie administratorem danych osób wnioskujących o dostęp do SSDIP w celu utworzenia podmiotowych stron BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania.
Tożsamość administratora danych
Administratorem danych osobowych przetwarzanych w systemie SSDIP w zakresie osób wnioskujących o utworzenie podmiotowej strony BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania (redaktorów podmiotowych stron BIP) jest Minister Cyfryzacji.

Administratorami danych publikowanych na podmiotowych stronach BIP utworzonych w ramach SSDIP są podmioty, które daną stronę podmiotową BIP utworzyły. Podmioty te decydują o treści danych, w tym treści i zakresie danych osobowych publikowanych na podmiotowych stronach BIP, ich rozmieszczeniu, modyfikacji i usuwaniu.
Minister Cyfryzacji, jako Administrator systemu SSDIP w odniesieniu do materiałów publikowanych na podmiotowych stronach BIP jest podmiotem przetwarzającym. Może on ingerować w treść materiałów publikowanych na poszczególnych stronach podmiotowych BIP jedynie w przypadku, gdy właściwy podmiot, który daną stronę utworzył i nią zarządza utracił do niej dostęp lub z innych przyczyn utracił nad nią kontrolę.
Dane kontaktowe administratora systemu SSDIP
Z administratorem systemu SSDIP można się skontaktować poprzez adres email mc@mc.gov.pl, pisemnie na adres siedziby administratora, lub na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa.
Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych
Administrator systemu SSDIP wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl lub listownie – na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować wyłącznie w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych osób składających wnioski o udostepnienie SSDIP, redaktorów poszczególnych stron BIP, oraz incydentów bezpieczeństwa.
W sprawach przetwarzania danych osobowych zawartych w treści materiałów publikowanych w ramach poszczególnych stron podmiotowych, należy się kontaktować z inspektorem ochrony danych podmiotu, którego strona BIP dotyczy, ich redaktorem lub kierownictwem podmiotu, który daną stronę podmiotowa BIP utworzył.
Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania
Celem przetwarzania danych publikowanych na stronach podmiotowych BIP przez poszczególne podmioty jest udostępnienie informacji publicznej wytworzonej w urzędzie i dotyczącej działalności urzędu. Podstawę prawną publikacji stanowi wypełnienie obowiązku prawnego, o którym mowa w art. 8 oraz art. 9 ust 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
Celem udostępniania systemu SSDIP przez Ministra Cyfryzacji jest umożliwienie podmiotom zobowiązanym, o których mowa w art. 4 ust 1 i 2 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej, utworzenia i prowadzenia własnych stron BIP (co wynika z art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ww. ustawy).
Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych
Dane osobowe w zakresie imienia, nazwiska, nr telefonu, nr faksu dotyczące redaktorów podmiotowych stron BIP oraz dane osobowe publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na poszczególnych podmiotowych stronach BIP są danymi udostępnianymi publicznie bez żadnych ograniczeń, w tym Centralnemu Ośrodkowi Informatycznemu w Warszawie przy Alejach Jerozolimskich 132-136, któremu Ministerstwo Cyfryzacji powierzyło przetwarzanie danych przetwarzanych w ramach platformy SSDIP.
Okres przechowywania danych
Dane dotyczące osób wnioskujących o udostępnienie systemu SSDIP oraz dane osób wyznaczonych na redaktorów stron podmiotowych przechowywane są przez czas, w jakim osoby te pełniły swoje funkcje oraz przez okres wskazany w przepisach prawa po okresie, w którym osoby te przestały pełnić swoje funkcje.
Dane osobowe osób zawarte w materiałach publikowanych w ramach podmiotowych stron BIP przechowywane są przez okres ustalony przez osoby zarządzające treścią tych stron.
Prawa podmiotów danych
Osoby, których dane są przetwarzane w systemie głównym SSDIP, w tym osoby składające wnioski o przyznanie dostępu do SSDIP oraz osoby będące redaktorami podmiotowych stron BIP, mają prawo dostępu do swoich danych, prawo do sprzeciwu, prawo ograniczenia przetwarzania oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora systemu tj. Ministra Cyfryzacji lub wyznaczonego inspektora ochrony danych na adres iod@mc.gov.pl.
Osoby, których dane są publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na podmiotowych stronach BIP maja prawo dostępu do danych, prawo do sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, w którym ich publikacja jest wymagana. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora danych podmiotu, którego dana strona BIP dotyczy, lub wyznaczonego przez niego inspektora ochrony danych.
Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
Osobom, których dane są przetwarzane w systemie SSDIP lub na podmiotowych stronach BIP publikowanych przez poszczególne podmioty przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych
Przetwarzanie danych osobowych osób składających wnioski o dostęp do SSDIP oraz osób wyznaczonych do redakcji poszczególnych stron podmiotowych BIP jest niezbędne dla zapewnienia kontroli dostępu i wynika z przepisu prawa, tj. art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429) oraz § 15 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18 stycznia 2007 r. w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej (Dz. U. Nr 10, poz. 68), w związku z art. 20a ustawy z dnia 17 lutego o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2019 r. poz. 700, 730, 848, 1590 i 2294) i przepisami rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz.U. z 2017 r. poz. 2247).
Publikowanie danych osobowych na stronie systemu SSDIP oraz na podmiotowych stronach BIP jest dopuszczalne tylko wtedy, jeśli wynika z przepisów prawa, lub jeśli administrator danych uzyskał zgodę tych osób na ich publikację.



Zapoznałem się..